iStock_000004426908XSmallDe weldaden van een gezonde en evenwichtige voeding op onze gezondheid zijn reeds voldoende aangetoond. Maar wist U dat efficiënte voedingsreflexen ook uw professionele prestaties kan versterken?

Velital Consult biedt gepersonaliseerde voedingsinterventies aan, onder de vorm van opleidingen, workshops, conferenties, individuele coaching, gaande van minder dan 60 minuten tot een volledige dag of meer in overeenstemming met uw objectieven, het doelpubliek, uw beschikbaarheden en de tijd waarover u beschikt.

Enkele belangrijke cijfers!

  • In Canada wordt de rentabiliteit van de promotieprogramma’s over gezondheid op het werk geschat op 1,50 à 5,75 dollar per geïnvesteerde dollar.
  • Bijna de helft van de bevolking heeft een ijzertekort. Een ijzertekort gaat gepaard met zwakheid, vermoeidheid en gebrek aan coördinatie. De prestaties worden met 30% verlaagd
  • Een te lage bloedsuikerspiegel (hypoglycemie) verlaagt het concentratievermogen, vertraagt de leertijd en snelheid waarop de informatie wordt verwerkt. Dit gebeurt als men een maaltijd overslaat wat vaak gebeurt
  • Een uitdroging van 1% is verantwoordelijk voor een vermindering van 10% van de lichamelijke en intellectuele prestaties, een uitdroging van 2% verantwoordelijk voor een vermindering van 20% van de lichamelijke en intellectuele prestaties, enz.
  • Een slecht voedingspatroon kan de productiviteit met 20% verlagen
  • Meer dan 1 miljard mensen in de wereld zijn zwaarlijvig. In de industrielanden staan ze in voor 7% van de gezondheidsuitgaven. In de Verenigde Staten wordt de kost van de zwaarlijvigheidsverzekering, ziekteverlof en andere betalingen geschat op 12,7 miljard dollars.

 

Meerdere studies tonen duidelijk volgende zaken aan:

  • De link tussen gezonde voeding en verhoogde productiviteit
  • Een ongezonde voeding veroorzaakt absenteïsme, ziekten, stemmingsverlies en verhoogd aantal arbeidsongevallen

Indien U interesse vertoont in de verbetering van de prestaties op het werk, de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers, het herleiden van depressies of afwezigheidsgraad, ondersteuning ten opzichte van stress, het begeleiden van uw medewerkers bij hun maaltijdkeuzes in het kader van hun werk, zowel bij dag- als nachtwerk, de optimale voorbereiding van een sportprestatie … Vélital Consult kan U een gepersonaliseerde offerte aanbieden. .